Karcinom štítné žlázy

Dobrý den, manželovi diagnostikovali folikulární karcinom štítnéžlázy. Rozsáhlá expanze vlevo na krku,kaudálně jdoucí do předního mediastina a zasahující až k oblouku aorty. Velmi těsné vztahy k cévám vč. aorty, k průdušnici, jícnu a ke skeletu páteře a sterna, rovněž k chrupavce štítné, kde nelze vyloučit drobnou invazi. Velikost útvaru 98*76*69 mm. Operován bude v Brně. Je šance na vyléčení? Ještě takový dotaz: manžel je po operaci štítné žlázy v roce 2000 a chodil každý rok na kontroly na endokrinologii. Naposledy byl v 7/2009 a dle nálezu bylo vše v pořádku. Až nyní na kontrole u jiného endokrinologa mu bylo uděláno SONO a zjištěna tato diagnoza. Myslím, že původní doktor něco zanedbal. Jaký je Váš názor? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Anelko! Šance na vyléčení tu je vždy!! Výchozí pozice pro manžela ale není úplně ideální, karcinom je v tuto chvíli dosti "rozlezlý". Na místě je nejspíš radikální operace a léčba radiojodem a jinými metodami s použitím radioaktivity. Více se dozvíte od ošetřujícího onkologa. Co se možného zanedbání péče týká, na dálku s minimem informací bohužel nemohu tuto věc dobře posoudit, nezlobte se prosím.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x