Kardiochirurgická operace a fixní rovnátka

Dobrý den, mám 11-ti letého syna, který má subvalvární aortální stenózu a dříve nebo později ho čeká kardiochirurg. zákrok (již třetí) - nyní gradient 42/20 torrů, bez insuficience ao chlopně. Vzhledem k tomu, že syn potřebuje taktéž upravit chrup, a to fixními rovnátky, prosím Vás o sdělení, zda dítě může zákrok postoupit s rovnátky nebo zda je nutné rovnátka z úst před operací vyjmout. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Váš dotaz je hodně speciální. Doporučoval bych konzultovat obě zúčastněné strany - stomatolog by Vám měl říci, na jak dlouho budou rovnátka potřebná, podobně kardiolog (z Dětského kardiocentra Motol) může podle svých zkušeností odhadnout přibližnou dobu do nutnosti další operace a vyjádřit se i k event. přítomnosti rovnátek jako možného zdroje případných komplikací. Sám se domnívám, že fixní rovnátka nebudou představovat kontraindikaci kardiochirugického výkonu. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Díky | Od: Pavlína | 25.7.2011 19:30
Pane doktore, děkuji Vám za odpověď.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: