Kardiologické problémy

Omlouvám se za obšírné psaní. Před dvěma lety jsem prošla kompletním kardiologickým vyšetřením (echo, Ekg,Holter, laboratorní testy), kvůli "přeskakování" srdce a zvýšenému pulsu po gynekologické léčbě endometriózy. Na Holteru se ukázal zvýšený tep, "přeskakování jsem zrovna neměla. Jinak vše v pořádku. Pan doktor mi řekl, že to přeskakování budou asi extrasystoly, ale že je to neškodné, jen nepříjemné. Dal mi na užívání Concor 1-0-0. Mezi tím jsem z kardiologického hlediska měla bezproblémové těhotenství a porod, až do minulého měsíce bylo vše ok, puls se zklidnil, extrasystoly jsou, ale občas a už je beru jakou součást života.:-)Nyní, asi 14 dní se mi občas, cca obden, stane, že cítím "zachvění" srdce, je to velmi jemné, trvá asi 3 vteřiny, nedělá se mi špatně, extrasystoly jsou oproti tomu mnohem důraznější. Myslela jsem si, že je to od zad, i když cvičím, přece jen tahám 11měsíčního syna, zatím nechodícího, ale záda to zjevně nejsou. Nejsem kvůli tomu vklidu. Na kardiologii jsem se objednala, ale jdu tam až 1. září. Mám to nějak popohnat nebo moc plaším? Moc děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Martino, volila bych kompromis, k vyloučení nějaké zásadní patologie, tedy hlavně poruchy rytmu, bude jako základ vhodné vyšetření EKG, které si můžete nechat natočit (většinou) i cestou praktického lékaře. Pokud tam nebude zásadní problém, dovoluje si to počkat až do září. V případě druhém, Vás lékař odešle ihned. A pokud by se u Vás objevily další příznaky (slabost, kolaps, atd.) vyhledejte lékaře ihned. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: