Kardiomyopatie po porodu

dobrý den,mam takovy dotaz,před 3 lety jsem mela KMP den po porodu,otok plic.byla jsem z porodnice prevezena na kardiologii v praze VFN,dělali mi punkci plic a pote se vse i pomoci leku srovnalo.ted jsem 8 tydnu tehotna a mam hrozny strach aby se to neopakovalo.chodim na pravidelne kontroly a vzdy bylo vse v poradku,v unoru 09 mi delali echo,dostala jsem na 24 hod holtra a dělali nejaké odbery.pan doktor mi rekl,ze jsem z kardiologickeho hlediska zdrava,i presto mam velke obavy.miminko moc chci,je nejaky zpusob jak vsem potizim predejit?pan doktor me ujistuje,ze uz vedi co se stalo,proto si me pohlidaj,ze nemam propadat panice a strachu,ale po tom vsem proste strach mam.mohl by jste mi nejak poradit,pomoc....děkuji mnohokrát za vaši odpověď Martina K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kardiomyopatie byla nějakou abnormální reakcí vašeho těla při minulém těhotensví, rozhodně se opakovat nemusí! Chodte na kontroly a podlehněte ujištováním, že jste v pořádku, stres a strach škodí nejen vám, ale i dětátku. Bude to v pohodě a uvidíte, že vaše strachy byly tentokrát neopodstanělé a těšte se na miminko. Sama nic dělat nemůžete pro to, aby se to neopakovalo, najděte si spřízněnou duši v podobě psychologa /nacvičí s vámi relaxační techniky - autosugesci, visualizaci a podobně/, mohly by vám velmi prospět. Pečujte o sebe, dojděte si na nějakou příjemnou jemnou těhotenskou masáž, poslouchejte příjemnou hudbu - vše co vám udělá radost také pomůže zmírnit strach a stres, ale toho psychologa bych rozhodně nevynechávala. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x