Kardiostimulátor

  • Dotaz od: eva kašková
  • Publikováno: 12.1.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na svou maminku, které je 65 let. Před 4 lety jí byl voperován kardiostimulátor z důvodu nízkého tepu hlavně v noci. Po 4 roky byla vpořádku. Teď asi 2 měsíce pociťuje dosti velké bušení srdce. Byla na kontrole v kardiostimulační ambulanci v listopadu, kde bylo vše vpořádku. Teď po přetrvávání potíží byla znovu. Do jedné diody jí byla přidána energie a jinak podle záznamů vše vpořádku. Chci se zeptat jestli kardiostimulátor hlídá také když se rytmus srdce zrychlí. Někdy toto bušení trvá i půl dne. Je to velmi nepříjemné a my nevíme proč to bušení je. Je to problém 2 měsíců. Kontrola v ambulanci nic neprokázala. Pokud by měla nějaké arytmie, prokázal by stimulátor i tyto změny?

Odpověď odborníka:

Dobrýd en, je zbytečné takto spekulovat, maminka by měla mít i kardiologa - doporučuji vyšetření u něj, pokud jej nemá, obratte se znova na kardiostimulační poradnu a popište jim její potíže. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x