Karpální tunely

Dobrý den ráda bych se zeptala dělám v práci kde jsou nejvíce zatížené ruce je to manuální práce a na základě toho nás v práci posílaly na emg rukou aby se zjistilo jak na tom jsme,v mém případě mi byl zjištěn syndrom karpálního tunelu lehký na levé ruce a středně těžký na právé ruce je tedy podle vás nutná operace nějak velké potíže nemám jen když přijdu z práce tak mně trochu brní ruka ale jinak nic závažného nemám.Jak mohu sama zmírnit obtíže byly mi doporučeny vitamíny a bandáž na ruku v práci.Nerada bych o práci přišla proto se i ptám zda-li mohu práci zatím vykonávat.Předem vám děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pravděpodobně máte potíže z přetěžování rukou, vitamíny a popř. noční orteza někdy mohou postižení zmírnit, samozřejmě nejlépe by bylo nějakou dobu ruce nepřetěžovat. Pokud brnění není nějak obtěžující a hlavně pokud Vám neubývají svaly v oblasti palců, lze ještě vyčkat s operaci. Kontrola EMG by byla vhodná časnější cca za 3-6 měsíců a podle vývoje postižení se rozhodnout. Pěkný den.

MUDr. Radim Chutný
MUDr. Radim Chutný

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Oramus s.r.o. Ostrava

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: