Karpální tunely

  • Dotaz od: Šárka H.
  • Publikováno: 15.11.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den,je mi 19 let a již 3 rokem mám problémy s pravým předloktím. Před 2 roky(2007) se mi poprvé vyskytly problémy typu: neuzvedla jsem skleničku, neudržela tužku v ruce, neudělala špetku z prstů.lékař diagnostikoval zánět šlach na pravé ruce,měla jsem sádrovou dlahu 14 dní a poté měsíc RHC. Problémy ustaly.Po 2 rokách se ukázaly znovu letos v květnu, ale ve větší intenzitě. Od té doby navštěvuju ortopeda, který mi ze začátku dal léky na zánět šlach(KETONAL),který jsem nesnesla.po té injekci (dipro a mesokain) a naposledy opět sádrovou dlahu.nakonec opět RHC.problémy byly pořád stejně. lékař mi navrhl denervaci karpu.přes velké prázdniny problémy trošku povolily. S nástupem na VŠ to velmi začalo zlobit. A přidalo se k tomu mravenčení palce a prostředníku, neprokrvné dlaně(mám stále studenou ruku) a křeče prstů a dlaně.Lékař nevěděl co semnu a poslal mě na EMG. výsledky ukázaly na lehké fokální relativní zpomalení kondukce akčního napětí v úseku KT. zajímalo by mě, co mi lékař nabídne ted.děkuji moc Šárka H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na tom, jaká příčina. Pokud by se jednalo o tzv. syndrom karpálního tunelu, tak bude s největší pravděpodností následovat operace, pomoci ale může i rehabilitace atd. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: