Kašel

Pan doktor.Ja by som sa chcela spytat,uz 3 mesiace mam suchy asel,niekedy je to skor iba taky stek ako kasel,asi tak 15 az20 krat za den,v noci ani raz,zatekaju mi aj hlieny a stale musim odrhat hlieny.Bola som na vysetreni u obvodneho lekara,ten mi odobral krv,vsetko negativne akurat mi zistili,ze mam dost kyseliny a ze z casti to mozem mat aj na psychike.Krv mi bola odobrata aj na kasel,ale aj tam vsetko negativne.zatial ma k pkucnemu neposiela,lieci ma omeprazolom .Ja sa velmi bojim ist k plucnemu aby mi nezistili nieco vazne.Vypocuval ma aj a dychanie mam uplne ciste.Pan doktor z coho by to mohlo byt?Ten kasel,ani jie je typickym kaslom,skor ma drazdi nieco ako keby v hltane ci tam niekde,ale ked pijem,alebo lezim,ci sedim je to ok,maaaaalokedy zakaslem vtedy.Ale som si vsimla,ze pi piti napoja si tiez musim jiekedy odkaslat.Som fajviarka a stradne sa bojim :-( Prosim poradte mi.A este by som dodala,ze boli mi zistene alergie skoro na vsetko.ale lieky mi nato nedali ziadne neviem preco.Dakujem pekne za vadu odpoved.

Odpověď odborníka:

Určitě první rada ode mne je přestat kouřit a to navždy. Vůbec se nemusíte bát žádné vážné diagnozy, pokašlávání je nejčastěji stresového nebo alergického původu. Myslím, že by bylo vhodné vám podat nějaká antihistaminika, což jsou léky na alergii. Velmi dobrý, kvalitní lék je Aerius, mám s ním dobré zkušenosti a to nechci dělat žádnému preparátu reklamu. Dále můžete zkusit na podporu imunity Wobenzym. Pokud máte dosud krevní testy negativní, tak není třeba intenzivně léčit. Stačí přestat kouřit, nemít stres a doplnit výše uvedené. Ještě můžete zkusit inhalovat např. Vincentku, s pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: