Kašel

Dobrý den, už 4 měsíce mě trápí suchý dráždivý kašel, který je nejsilnější večer(v noci není). Po návštěvě plicní lékařky v květnu nalezeny v krvi pozitivní chlamydie pneumoniae a bordetella pertussis. To bylo přeléčeno antibiotiky Klabax,Doxybene a Azitromycin. Kašel ovšem stále přetrvával.Podstoupila jsem vyšetření CT plic- v pořádku.Plicní lékařka nasadila Flixotide a Prednison - bez efektu, poté Symbicort-také bez efektu. Jelikož si plicní doktorka nejspíše nevěděla už rady poslala mě teď v srpnu na alergologii a imunologii(alergická na nic nejsem), tam mi paní doktorka nasadila Stoptussin,Prothazin a Levocetirizin - ovšem opět všechno bez efektu. Včera jsem si volala na plicní pro výsledky kontrolní serologie: chlamydie pneumoniae IgA-slabě pozivtní, IgG-pozitivní, IgM-negativní; bordetella IgA-negativní, IgG- negativní, IgM-hraniční a řekli mi že se mám někdy ozvat. Dnes při kontrole na alergologii a imunologii mi řekli že krev mám v pořádku až na nějaké autoimunitní látky ve štítné žláze(to se mám objednat k endokrinologovi) a byla jsem odeslána na ORL s tím že mám zánět průdušnice a mám se ozvat až na podzim že mi dají něco na imunitu. Po vyšetření na ORL všechno v pořádku nasazen jen Sanorin a Lanzul na pálení žáhy. Pan doktor z ORL mi říkal že to může být i kašel psychického původu,že kašlu "ze zvyku" po prodělané nemoci. Ráda bych se zeptala na Váš názor eventuálně kdybyste mi poradil/a co mám zkusit abych se toho kašle zbavila.Ráda bych se ho zbavila do září protože ve škole by mě i ostatní ten kašel hodně rušil. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Moc Vás prosím,neřešte svůj problém hledáním "nových"vyšetření a odborníků.Byla jste důkladně vyšetřena a léčena dle všech zásad a doporučených postupů příslušných odborných společností,.Komunikujte s lékaři,s nimiž jste v kontaktu již byla,vracejte se,vyhodnocujte efekt-.Někdy je zapotřebí veliké trpělivosti.Lékař a pacient jsou partneři,pracují na společném plánu.I relativní neúspěch je informace,která má svou hodnotu.Začínáním "znova" jen prodloužíte cestu k Vaší úzdravě.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x