Kašel

Dobrý den, ráda bych se zeptala, z čeho by mohl být více než měsíc trvající kašel. Začalo to týdnem silného kašle, hlavně v noci jsem vůbec nespala, pak se to zlepšilo, ale stále pokašlávám, některé dny je to lepší, ale ted třeba zase horší tři dny. Beru již 8. ATB během půl roku, mám problémy gyn., urologické, bolí mě velmi klouby ramenou, jsem velmi unavená a k tomu nyní kašel. Stále dostávám na něco ATB, ale příčiny potíží se nemůžeme dobrat. Krev. obraz ok, CRP ok, ale zvýšená kys. močová. Nyní beru 4.den ATB Doxybene ( doktor prý na poslech tam něco slyší ) a kašlu stále. Nechala jsem si udělat i odběr na borelie, přestože o konkrétním začervenání nevím, ani o delším přisátí klíštěte. Mám i sníženou funkci št. žlázy. Myslíte, že bych měla podstoupit ještě další testy, příp. jaké? Mám malé děti a jsem z toho všeho už neštastná, přijde mi, že to nikdo nebere komplexně. Děkuji. S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doplnila bych ještě alergologické a imunologické vyšetření, aby se vyloučilo astma bronchiale, které mohlo být spuštěno proběhlou infekcí. Příznakem pak může být vracející se kašel, dechové obtíže a následná únava. V laboratorním vyšetření u astmatu jsou hodnoty akutního zánětu zcela v normě.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: