Kašel

Dobrý den,mám takový dotaz. Zhruba před 14ti dny jsem dostala velký kašel.Byla jsem u lékařky,ale na průduškách to nemám.Dala mi nějaké prášky a foukám foukačku,ale moc to nepomáhá. Mám alergii na pelyněk,který ted v srpnu začal kvést. Může to být z alergie na pelyněk?na alergii beru Xyzal po celý rok. V

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nyní začala pylová sezona pelyňku, takže pokud se jedná o suchý dráždivý kašel, tak by se mohlo jednat o astma bronchiale vyvolané pylovým alergenem. Jako alergička s alergickou rýmou ,máte zvýšené riziko astmatu až o 50% než pacient bez alergie. Pokračujte v pravidelné léčbě Xyzalem + inhalační léčba, projevy by se měly postupně zmírňovat. Pokud byste po inhalátoru necítila po 3 týdnech zlepšení kontaktujte svého alergologa.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: