Kašel

dobry den mam takovou otazku mam syna 3,5 roku před 7mesicci jsme skončili lečbu kortikoidy ktere jsme mněli nasazene na pul roku syn byl zdrav a neobjevila se žadna alergie ani astma cele pul roku bylo fajn byl nemocen minimalne a jak byl nemocen šlo to docela hrave zvladnout ani berodual jsme nemusela nasazovat jenže přišlo teple leto a my začali kašlat znova ne moc spiše zahleněny krk v tech nejvetšich teplech jsme stratili hlas tak dostal kortikody na 3 dny pak začal kašlat ale inhalacema se mu to stratilo na 2 tydny pak začal znova pořad pokašlaval opet jsme nasadila inhalace vincentky a ambrobene pomohlo ale od te doby stale pokašlava dva dny kašle v noci i přes den dva dny je uplne o.k bez leku nevěděla sjem si už rady zavolala jsem alergoložce ta mi dala na par dnu kolibu davat inhalovat ješte par dnu a nasadit flixotaid nasadila jsme. Po 5 dnech jseM vynechala všechny sirupy i inhalce jen davam vincentku syn se spravil občas zakašle ale ne v noci ted zase dostal rymu tak jen přes den občas zakašle hlenovitym kašlem ktery je v krku to už trochu rozpoznam neni to nic hrozneho nestežovala bych si ale lekařka mi řekla že pokud flexoteid nezabere do 10 dnu mam jit k lekaři on teoreticky asi zabral ale zase ta ryma a teče nam do krku mame s ti večny problem mam ješte vyčkat?? ten flexotaid davam 2 krat denne po 1 davce děkuji KLara

Odpověď odborníka:

Dobrý den, syn chodí na alergologii, nevím zda-li mu byla prokázána nějaká alergie. Pokud se mu projevy spustily nyní - právě začíná sezona pelyňku a spouštěčem proto mohl být tedy např. tento alergen. Projevy se nemusí omezit pouze na sliznic dolních dýchacích cest , ale i na sliznici horních dýchacích cest , což se klinicky projevuje jako rýma. Doporučovala bych proto přidat ještě antihistaminka a sprej do nosu, aby se zaléčily všechny sliznice. Samožřejmě záleží na klinickém vyšetření u Vaší paní doktorky, která chlapce zná a léčbu rozhodne. Flixotide bych v léčbě určitě ponechala.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: