Kašel

trpim dlouhodobym kaslem nadměrnym mnozstvim slin ktere drzi lehce při sobě a škrabe me v krku, napřiklad kdys polknu a celkem často mě pali oči. doktorka řikala ze mam nějaky bacil ktery už ale pry podle vysledku nemam(bral sem snad 3x antibiotika) ale kašel přestal jen tak na par dni a pak to zase začalo. když si lehnu tak je to dobre ale kdys vykonavam nejakou fyzickou zatez tak mam problemy a kaslu a pry jsem jeste na neco alergicky ale to pochybuju ze to bude tim

Odpověď odborníka:

Dobry den vaše potíže (škrábání v krku, pálení očí, dráždivý kašel..), jak je popisujete můžou být velice pravděpodobně způsobeny reakci na škodlivinu jinak řečeno alergií. Bylo by velice vhodné vyšetření odborníkem, alergologem, který provede spirometrii a potvrdí bronchiální astma, kterého prvním projevem dráždivý kašel bývá. Zde určitě není nutné podávat antibiotika. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: