Kašel

Už 3. týden mám suchý dráždivý kašel. Nejprve to propuklo virózou, která se moc nelepšila, proto jsem zašla k praktickému lékaři, který mi vzal krev a udělal výtěr, v krvi byla zjištěna vyšší sedimentace, výtěr byl čistý a poslech též čistý. Dostala jsem Amoksiklav 1g po 12ti h. a kapky Pleumolysin každé 3 h., po 5 dnech braní ATB se kašel vůbec nelepšil, proto jsem dostala Fromilid uno 500mg po 24h. na týden, ale přijde mi, že kašel se stále nelepší, mám vybrané 4 tablety, jedná se o suchý dráždivý kašel, nejvíce v noci a přes den s občasným vykašláváním žlutavého hlenu. Je tato léčba správná nebo by jste doporučila něco jiného? Jsem diabetička na inzulinu, užívám Letrox 50 a HA Dylete.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Tento druh obtíží je v posledních měsících pomněrně častý.
Podle toho, co píšete, bych doplnila odběry na chlamýdie a černý kašel. U obou infekcí je účinný Fromilid - Klacid - který užíváte, ale musí být dodržena dávka a délka léčby, týden určitě nestačí - ale jak píši, měla by jste mín odběry s pozitivním výsledkem. I virozy a nechlazení se ale projevují dlouhým přetrváváním kašle, i po léčbě, tzv. postinfekční kašel může přetrvávat i 6 měsíců. Doplnila bych ale určitě snímek plic. A je potřeba myslet i na to, že jer atypická zima a dřeviny nám už kačínají kvést - třešně, břízy, lísky a kočičky - nejste alergik? Na noc by možná bylo dobré požádat Vašeho lékaře o Dithiaden - utlumí kašel a vyspíte se. Započatou léčbu Fromilidem určitě doužívejte.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: