Kašel a augmentin duo

  • Dotaz od: J. Sýkorová
  • Publikováno: 10.3.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, moje 15 měsíčíní dcera měla zatím párkrát rýmu, jinak je zdravá a neměla ještě ani teplotu. Nyní již 3 týdny pokašlává (zpočátku suchý, pak vlhký), teplotu nemá. Dávala jsem jí jitrocelový sirup, po vyšetření lékařkou Sinupret a na noc Sinecot. Zároveň má na zádech vyrážku virového původu, která je již zaléčená mastí a plíseň pod plenkou (na ni mám od kožního lékaře Imazol). Protože dcera stále pokašlává, lékařka nám předepsala Augmentin duo na 10 dní, ale dle výtěru z krku tam nic moc nemá a v nosu jen pneumokoka (?). Není antibiotikum zbytečné? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě lékařka měla důvod pro nasazení antibiotika, jen usuzuji, že pokašlávání ve spojitosti s kožní afekcí ji mělo k větší opatrnosti a nasazení ATB. Jistě si v budoucnu pohlídáte, aby holčička nedostávala antibiotika zbytečně, ale nyní bych je viděla jako opodstatněná. Kůže je při vyrážce a mykose pod plenkou oslabená a má snažší tendenci k zanícení, antibiotikum je taková prevence budoucích komplikací i v této sféře. Pokud budete mít v budoucnu pochyby o nasazení antibiotik, je vždycky lepší je ptát se lékaře přímo na místě, poznáte jeho myšlenkové pochody a stanoviska a i on ty vaše. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: