Kašel a bolest na plicích

Dobrý den, už čtvrtý týden mám suchý záchvatovitý kašel, na který jsem užívala Stoptussin, Sinecod, Acc long a bylinné čaje, ale nic mi nepomohlo. Po dvou týdnech mě začalo velmi bolet mezi žebry na levé straně hrudníku. Šla jsem tedy za mou praktickou lékařkou, předepsala mi antibiotika Klabax a Codein, bez jakéhokoliv vyšetření to uzavřela jako infekci v plicích z kašle. Antibiotika neměla po týdnu žádný účinek, na kontrole mi byla předepsána další atb Xorimax a Codein. Rtg snímek plic je podle lékařky čistý, krev v pořádku, žádný zánět v těle, až na čepy v krku v pořádku. Po druhých antibiotikách se mi stále neulevilo, trápí mě stále kašel, zvýšená teplota, zimnice, bolest se mi rozlezla po celých plicích, je trvalá, zvýšená při pohybu a námaze, bodavá bolest až k nevydržení, nemůžu se zhluboka nadechnout. Dalo by se říct, že se spíše stupňuje, přestože jsem v klidu a v teple. Od bolesti mi neuleví Panadol, Brufen, ani Nimesil, takže si nemyslím, že bych měla skřípnutý mezižeberní nerv. Už jsem opravdu bezradná, děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den nyní opravdu trvají potíže po nachlazení dlouho, pokud je snímek v pořádku je důležité zdali vykašláváte nebo ne. Jistě bych zvili odběry sedimentace, krevního obrazu a CRP, pokud vykašláváte tak pak bych odeslal hlen na kultivaci a citlivost ( na mikrobiologický rozbor a vyšetření). jinak je třeba hodně pít, a pokud nejste spokojena s dosavadní léčbou můžete jistě i Vy sama navštívit plicní ambulanci. Pravdou ale také je, že svaly a mezižeberní nervy ( právě při namánavém kašli) mohou bolet dlouho.

MUDr. Bohumil Skála
MUDr. Bohumil Skála

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: VALY 216 s.r.o. Lanškroun

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: