Kašel,nosní mandle,alergie

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na 9dceru,která je opakovaně nemocná,hlavně ji trápí suchý kašel,rýmy,záněty dutin,ucha.Je alergik a bere při potížích xyzal.Nyní naše alergoložka odešla a druhá jí změnila na aerius.První lékařka říkala,že jen při potížích,druhá,že je to nesmysl a dlouhodobě,jinak se potíže vrátí v horší podobě.Dostali jsme ještě cromohexal.Na Orl nám řekli,že spray nebrat,že dcera má nosní mandli zvětšenou.Na alergologii zase nutné braní tohoto léku.Už si nevím rady,každý lékař mi tvrdí něco jiného.Zkoušeli jsme nyní homeopatika,dcera si nyní stěžuje na "stažený krk,křeč v krku"občas a přejde to do pár minut.Dýchá normálně.Alergoložka tvrdí,že spirometr i IEg má v pořádku,tak astma nemá,stejně se o dceru bojím,aby to nebyl nějaký druh záchvatu.Je také citově velmi citlivá a dá mi zabrat ji uklidnit z běžných životních situací,které si velmi zabírá.Tak jestli ta křeč není od nervů,když výsledky spirometrie jsou dobré.Mockrát děkuji Gabriela

Odpověď odborníka:

1) Antihistaminika /Aerius/ rozhodně doporučuji užívat dlouhodobě, klidně celoročně. Je to moderní lék s minimem nežádoucích účinků a jedině při pravidelném dlouhodobém užívání (každý den ve stejnou dobu) je zajištěna potřebná , nekolísající hladina účinné látky v krvi. 2) Pokud je nosní mandle zvětšená, doporučuji její odstranění. 3)Homeopatika klidně podávat můžete. 4) Pokud dítě popisuje pocit cizího tělesa v krku, pokašlává, nebo je dušné, určitě může jít o projevy počínajícího astmatu. I když spirometrie je v normě ( pokud je provedena spirometrie mimo záchvat, nemá samozřejmě žádný význam). Takže doporučuji předepsání inhalačního spreje na rozšíření průdušek, který by dcera používala jen v době obtíží, nikoli pravidelně.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: