Kašel po zápalu plic

Můj syn 2.5 roku měl zápal plic dnes je to měsíc dobral ATB, kontrolní rengen byl v pořádku, kontrola u doktorky: na poslech dobré a v krk táke nic nemá ale i po měsíci co dobral ATB stále kašle tak 4x až 5x za den( suší kašel) je to normální?

Odpověď odborníka:

Markéto. Přetrvávající kašel po infekci, zvlášť po zánětu plic, není nic neobvyklého. Často může přetrvávat i řadu týdnů. Důležité je zajistit dítěti v místnosti, kde pobývá, chladnější a zvlhčený vzduch, aby se podrážděné sliznice nevysušovaly. Častou chybou je také dlouhodobé podávání léků proti kašli nebo naopak na zvlhčení kašle, ty zbytečně dráždí a nutí dítě kašlat. Takže pokud má Váš syn nějaké takové léky, doporučila bych je vysadit. Příčinou jeho kašle je podrážděná sliznice dýchacích cest, která se po infekci hojí. Pokud má syn všechna vyšetření v pořádku, tak není třeba se obávat. Kašel ustane. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: