Kašovitá stolice u 2-letého syna

Dobrý den, syn mívá stolici cca 2x denně (to míval vždycky) ale není klasicky formovaná a tuhá, ale kašovitá. Pozoruji to asi 2 měsíce, kdy začal chodit na nočník, předtím v pleně bylo všechno takové stejně rozpatlané:-) Když jsem nasadila hylac a protiprůjmovou dietu, tak se to zlepšilo, stolice byla tuhá, klasická šiška. Ale po 14 dnech to pomalu zase přeělo na tu kašovitou. Frekvence je stejná. Může to být známka nějakého problému (celiakie, nesnášenlivost nějaké složky potravy) nebo to je normální u běžné pestré stravy? Jinak je syn v počádku, chodí na imunologii se sníženou imunitou. Za posledního půl roku přibral asi 0,5 kg, což je docela málo, dřív přibýval víc.....má ve 2 letech 12,5kg. Děkuji, Jurková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kašovitá stolice není úplně běžná a bylo by vhodné chlapečkovi udělat alespoň výtěr ze zadečku, zda je všechno v pořádku. Je také dost drobný, ale záleží i na tom, s jakou hmotností se synek narodil, jak velká jste Vy a Váš muž a jak rostl chlapeček dosud. Zadejte si chlapečkovy hodnoty do růstového grafu, který naleznete např. na stránkách www.rustovyhormon.cz a uvidíte, jestli se drží pořád na stejném percentilu, nebo jestli z grafu "vyjíždí". Poraďte se poté s dětským lékařem, zda neprovést základní odběry a vyšetření. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: