Katarakta

Dobrý den,prosila bych o vyvětlení manželovu( 43 let)lékařskou zprávu : "Periemtr: OPL zlepšení ,stále však v krajních perif nespecif výpady , obj: OPL zevně klidné ,v rozkapání vpravo nahoře v čočce patrná icnip traumatická katarakta,vlevo čočka čirá,isokorie,fu-am- bez ložis změn, dg.cataracta posttraumat.INCIP oc dxt. " Před lety byl manžel napaden a zbit do oka a před dvěma měsíci otřes mozku po pádu (3 hodiny v bezvědomí) 3 dny v nemocnici . Děkuji moc za vyvětlení a radu jak a co dělat aby se to zlepšilo .Moc děkuji Milada

Odpověď odborníka:

Dobrýden, jde o odborný popis toho, že manžel má šedý zákal /změněnou strukturu oční čočky - má ji zkalenou/ právě následkem úrazu. Pokud mu byla doporučena léčba, která zabírá, ale třeba jen málo (kapky), je na místě výměna čočky za jinou (operace), modermí medicína provádí tyto úkony už i ambulantně. Info zde: http://www.ulekare.cz/clanek/katarakta-940 .Podrobněji by měl manžela informovat jeho oční lékař. 2 měsíce je ještě krátká doba, dodržujte doporučené postupy dané očním lékařem a uvidíte, že se situace časem zlepší. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: