Katarakta u novorozence

Dobrý den, operovali vnučku v 5 týdnů po narozeni. Byl diagnostikovan šedý zakal. Při operaci zjistili již srostle memrany a protože by hrozily stuart, neimplantovali čočku. Budeme prý dávat čočku z větším počtem dioptrií cca 25 a až to bude mozne čočku operativně implantuji (až nebudou hrozit srusty). Chtěla bych vědět, jestli je to nějaká závažná komplikace, nebo je možné i takto zachránit vidění ocicka vnučky. Děkuji moc za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak sama píšete, hledají lékaři co nejvhodnější variantu pro možnost kvalitního vidění s maximální minimalizací rizika procesů, které by výsledek zhatily. Nebojte se, pracoviště, která se této problematice věnují, mají bohaté zkušenosti a vědí, co a proč dělají. Aplikace kontaktní čočky je pro oko minimálním rizikem. Takže buďte klidná. Je volena ta nejoptimálnější varianta pro vaši vnučku právě tak, aby jí zrak sloužil co nejlépe a co nejdéle.

MUDr. Libor Němec
MUDr. Libor Němec

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční ambulance a Iridologická poradna, Vyškov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: