Katarální angína

Dobrý den, od včerejšího dne mám teploty přes 38 st. a oteklý krk tak, že nemohu prakticky vůbec polykat. Dnes mi byla na pohotovosti stanovena diagnoza "akutní katarální zánět v hltanu, katarální angína" a byla mi nasazena ATB Amoksiklav 1g 1-0-1. Ráda bych se dozvěděla, jak hodně jsem infekční a po jakou dobu - mám dvě malé děti ve věku 4 a 2 roky (oba navíc pět dní po očkování, starší proti žloutence A a mladší proti spalničkám). Velice děkuji za odpověď. S práním hezkého dne Iva D.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Ivo! Již jste patrně sama seznala, že není vhodné tento druh dotazů klást v internetové poradně vzhledem k prodlení odpovědi... Po nasazení ATB infekčnost velmi rychle mizí, ale zpočátku jste nepochybně infekční byla. Chránit je můžete tím, že budete málo mluvit a nosit roušku (kterou musíte často měnit). Po užití dvou dávek ATB bych tato opatření doporučil přerušit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: