Kavernom a ztráta paměti

Dobrý den, známý 62let před pár lety absolvoval operaci hlavy, měl Kavernom, krevní sraženinu v mozku. Poměrně pije alkohol, ale spíš jen víno. Ale podle mého názoru začíná mít problémy s pamětí. Vůbec si nepamatuje, co se dělo před pár lety, dlouhodobá paměť je na tom velmi špatně. I s krátkodobou má problémy. Může to spolu souviset? Myslím, že se to datuje od té operace. Mohl by kavernom poškodit paměť?

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, nevím jak velký byl kavernom a v jaké oblasti mozku, ale poruchy paměti většinou nedělá, spíše poruchy pohybu. Alkohol je mnohem častější příčinou poškození paměti, zvláště jedná-li se dohromady o krátkodobou a dlouhodobou paměť je nejpravděpodobnější příčinou alkohol. Většina typů demencí jako Alzheimer apod postihují krátkodobou paměť na začátku a dlouhodobou až v konečných stádiích. Pokud chcete vy nebo váš známý zjistit příčinu poruch paměti, navštivte neurologa, ten může provést řadu testů a vyšetření k odhalení příčiny potíží. přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x