Kavernosní hemangiom

Dobrý den, v roce 2007 mi byl v mozku zjištěn kavernosní hemangiom velikosti 8*8mm, při předním okraji temporalního rohu postranní komory vpravo.S tímto nálezem jsem pravidelně sledována na neurologii a podstupuji MRI mozku.V roce 2009 mi bylo zjištěno ložisko drobného krvácení, v jiném místě než je hemangiom. Od té doby jsou výsledky beze změn. Chtěla jsem se zeptat, zda tyto nálezy mohou být v budoucnu důvodem k porodu císařským řezem. Neurolog mi řekl, že je to věc gynekologa a gynekolog zase říkal, že by volba byla na neurologovi. Vím že je to vždy individuální. Mnohokrát děkuji za odpověď. Marie

Odpověď odborníka:

Dle mého názoru by byl porod císařským řezem o něco bezpečnější, hlavně při druhé době porodní (vypuzování plodu), aby nedošlo ke zvýšení tlaku a případně nějakému dalšímu krvácení.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: