Kaz na dětských předních zubech

Dobrý den, synovi jsou tři roky a objevil se mu kaz v mezizubních prostorách mezi jedničkou a dvojkou na horní čelisti. Paní zubařka odmítla syna ošetřit s tím, že se přední zuby u dětí nevrtají. Bohužel se kaz zvětšuje a mám obavy, aby se postupně zub nepoškodil natolik, že se například vytvoří zánět nebo se zub úplně zničí. Proto mám dotaz, zda postup paní zubařky byl správný, nebo je možná jiná varianta ošetření zubů.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě nechejte syna ošetřit - cítíte to dobře, že není správné nechat syna s kazy, kazy u dětí se určitě VŽDY opravují - je možné i ošetření laserem nebo ozonem (ale to by neměl být kaz příliš hluboký). Pokud máte možnost, skontaktujte některé větší centrum stomatologie (třeba Hradec nebo Praha? - ale čekejte velké objednací doby a potíže při příjmu), nebo soukromé pracoviště, našla jsem pro vás jedno přímo v Hradci, kontakt zde: http://www.zubni-ordinace-mdent.cz/detska-stomatologie/ . Třeba by se vás ujali i natrvalo, k paní doktorce, která pronesla větu o neošetřování jedniček s kazy, bych již neměla valné důvěry. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x