Kaz na mléčných zubech

  • Dotaz od: Kateřina Fischerová
  • Publikováno: 28.10.2013
  • uLékaře.cz

Dobrý den, dcera (4 roky) má kazy na zubech, jeden zub má zkažený tak, jakoby tam vůbec žádný zub nebyl, jen dásnička a v ní zbytek toho zoubku, který je ostrý. Zub jí nebolí, ale pořád si na to ostřejší šahá. Jsem z toho nervozní. Začátkem září jsme byli na preventivní prohlídce, pak doktor zoubky viděl. Chci se zeptat, jestli to bude muset pak pan doktor vytrhnout, nebo jak to ošetří, až jí to začne bolet. Děkuji za odpověď, hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Zda bude zub možné ošetřit, či jej odstranit záleží na hloubce kazu (zda již zasahuje do dřeně zubu či nikoliv) a na zbytku tvrdých zubních tkání zubu. Pokud se jedná o přední dočasný zub je lepší jej odstranit, pokud se jedná o poslední dočasný zub (5) je dobré se snažit maximálně o jeho zachování. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: