Kazy dětských zubů

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat, mám rok a půl starou holčičku a rostou jí zoubky, ale bohužel přední horní zuby se dost kazí. Je možné, že to má z antibiotik? V 6. a 7. měsíci je měla, nebo to je ze sladkého? Ale moc jí ho nedávám. A dá se s tím kazem něco dělat, když s ní půjdu k zubaři? Předem děkuji za odpověď. Blanka

Odpověď odborníka:

Ano i tyto zoubky by se měly "opravit" a nenechat kazy rozšířit. Konzultujte s pediatrem stravu holčičky, po antibioticích by to mohlo být, ale pouze tetracyklinové řady a ty se dětem dnes již nedávají. měli byste také zoubky už od půl roku praidelně čistit, ráno i včer, předpokládám,že to děláte.pokud ne, je nejvšší čas a toho stomatologa kontaktujte, kontroly na zubním jsou povinné již od prvního zoubku a to co půl roku. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x