Kdy absolvovat testy na pohl.nemoci.

Dobrý den,ocitla jsem se v partnerském trojúhelníku,vyskytly se obavy z možné nákazy pohl.nemocí.Chtěla bych si tedy nechat udělat testy.První rizikový styk s nevěrným partnerem byl před 5 měsíci. Před 3 měsíci jsem měla zřejmě angínu přeléčenou penicilínem 10 dní 3x denně a před 3 týdny zánět močové trubice přeléčený ZANOCIN 5 dní 2x denně. Kdy je nejlépe absolvovat testy,aby nebyly zkreslené užíváním antibiotik a v případě negativních výsledků je lze považovat za průkazné nebo je nutné absolvovat ještě kontrolní. Moje příznaky v průběhu těch 5 měsíců: dlouhodobý zapáchající výtok (žluto zelený)+ svědění - ustalo po atb viz dále, bolest v krku bez teplot (přeléčeno atb),vyrážka u nosu červené ložisko s bílými puchýřky,náhodně (vyšetření moči před operací) objevený zánět moč.trubice (přeléčeno atb). Nyní se objevil opět pocit svědění + mírný výtok.Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Nemusí jít nutně o pohlavně přenosnou chorobu. Výtok a močová infekce by ale mohly mít souvislost s nevěrou. Během pár dní po ukončení léčby by antibiotika neměla ovlivňovat výsledek vyšetření a z těchto výsledků lze vycházet. Výtěry z pochvy a vyšetření krve a moči na pohlavně přenosné choroby Vám provede gynekolog.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Interrupce
Články: Interrupce
Mnoho žen se po prodělaném...
Utajená zlomenina obratle
Články: Utajená zlomenina obratle
Osteoporóza neboli "tichá...
Léčba alergie včera a dnes
Články: Léčba alergie včera a dnes
V  dobách, kdy byla...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Články: Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Ačkoliv může psoriáza nehtů...
První pomoc při poranění oka
Články: První pomoc při poranění oka
Vážná zranění očí mají být...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: