Kdy jít na operaci srůstů, ihned, nebo vyčkat?

Dobrý den pane doktore je mi 16 a v březnu 2012 jsem prodělala operaci chronického zánětu slepého střeva bez komplikací, zjistili že mám polycystická ovaria, v červnu se mi jedna cysta zvětšila nasadili mi antibiotika a píchli mi nějakou injekci, v létě sem byla 5 týdnů v lázních, v říjnu jsem měla 3 týdny zánět vejcovodu a částečně dělohy. V listopadu jsem byla na operaci s kolenem. Břicho mě stále bolí pan doktor vyloučil záněty a říkal že to budou srůsty a že mám jít co nejdřív (v únoru) na operaci. Jiný pan gynekolog říkal že je jedno jestli půjdu v únoru nebo třeba až v květnu že záleží jak budu zvládat bolesti a pan imunolog chce počkat protože je toho prý na mě moc. Proto jsem se chtěla zeptat na váš názor ohledně operace jestli je lepší jít dřív nebo třeba až za pár měsíců. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud jsou to srůsty, tak se nezmění během tak krátké doby, bylo by tedy lepší vyčkat, až budete zcela v pořádku, pokud jsou obtíže snesitelné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: