Kdy lze otěhotnět po vysazení hormonální antikoncepce

V soucasne dobe uzivam HA. Mam v planu dobrat platicko a vysadit ji zhruba za 12 dni a pokusit se otehotnet. Chci se zeptat, zda mohu otehotnet v obdobi mezi "krvacenim ze spadu hormonu" a mezi klasickou menstruaci? Probiha v tomto obdobi ovulace? Chceme se snazit s pritelem o miminko, tak by me zajimalo, zda uz v tomto obdobi mohu otehotnet, pokud prijde ovulace nebo ne. Dekuji

Odpověď odborníka:

Otěhotnět můžete hned v prvním cyklu po vysazení antikoncepce, tj. než se objeví první menstruace "bez antikoncepce". Abyste otěhotněla, musí přijít ovulace, a ta přijít hned v prvním cyklu bez antikoncepce může.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: