Kdy můžu otěhotnět po operaci bederní páteře?

Dobrý den, v srpnu 2015 jsem prodělala operaci nestabilní zlomeniny L3, stav byl řešen transpedikulární fixací L2-L4 se spongioplastikou. Chtěla bych se zeptat za jak dlouho po operaci je vhodné otěhotnět? A jaké rizika mohou nastat a jestli je nutné rodit císařským řezem?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přesně určit dobu asi nelze. Je vhodné, aby byla operovaná krajina již zhojena i kostním srůstem. Běžně kolem 3 až 6 měsíců po operaci bývá zhojení kvalitní. Obecně lze říci, že při kvalitně ošetřené a zhojené zlomenině střední bederní páteře nejsou žádná rizika vázaná na těhotenství a porod. Porod je určitě možné vést klasicky, v tom Vám ale poradí lépě porodník.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Ekg Můžete mi Prosím podrobněji rozepsat EKG ktere vam vyfotím. . . Nezdá se mi...
  • Masturbace, je normální? Docela se za svůj dotaz stydím. Velice ráda chodím...
  • Dormicum P. Doktor Čupera, môj 5-ročný syn bude absolvovať menší chirurgický...
  • Žaludeční neuroza Již rok mě neustále trápí žaludeční neuroza.Jsem z toho...
  • Předávkování ibalginem Chci se zeptat kolik prášků ibalginu 400mg má sníst...
  • Bolest podbřišku Už dva týdny mám tupou a stálou bolest v oblasti podbřišku...
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x