Kdy otěhotnět po antibiotikách

Dobrý den,od července 2011 mi byla potvrzená neuroborelioza. Ještě před tím jsem se ale léčila údajnou angínu, pak virózu - v obou případech to byli antibiotika hned po sobě. V červenci jsem pak dostala Duomox 1000 na měsíc (po 12 hodinách), od listopadu mám nasazen azitromycin 250mg na šest týdnů (3x týdně). Teď už finišuju v léčbě ale jsem už úplně vyřízená (únava, střevní potíže, celkový stav že to nejsem já, navíc mám už týden divný výtok - až hnisavý z pupíku - bolí mě od toho celé břicho a nikdo mi zatím neporadil nic účinného, bolesti se ale zhoršují). Chtěla bych se zeptat jak nejlépe pomoci tělu po finální léčbě, aby se dalo co nejdříve dohromady? Dále bych se chtěla zeptat jak dlouho počkat, po takovéto léčbě, když bych chtěla otěhotnět? nechci nic uspěchat abychom pak do budoucna neměli zdr. problémy já i miminko.

Odpověď odborníka:

Hnisavý výtok z pupku rozhodně vyžaduje ošetření stejně jako bolesti, s graviditou bych počkal až se budete sama cítit subjektivně dobře a i objektivní nález bude v normě příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: