Když byste byl(a) tak las...

  • Dotaz od: Ondřej Bergmann
  • Publikováno: 14.5.2008
  • uLékaře.cz

když byste byl(a) tak laskav(a) a poradil(a) mi v tomto, budu Vám velice vděčný: mám přítelkyni, v anamnéze má babičku s canalis sacralis apertus, což bylo zřejmě nalezeno i na jejím RTG, trpí častými bolestmi v lumbosakrální oblasti, sedavé zaměst., 24 let. Kromě toho babička trpí i na porosu skeletu, spondylosu, lézi diksu L5/S1 (snížení, vakuový fenomén), bilat. coxarthrosis, lehká SI arthoris (úměrně k věku). Přítelkyně nebyla nijak zvláště dále diagnostikována, kromě toho, že byl náhodou dle jejích informací zjištěn otevřený sakrální kanál. Každopádně trpí dále bolestmi kloubů na rukou, dále silnými bolestmi kolenních vazů (jak uvádí), odhaduji i bolesti v jiných kloubech. Měla dle jejích informací mnohočetné zlomeniny (zřejmě metakarpové/ falangové), dále zlomenina tibie, zde lokalisované bolesti. Bolesti kloubů jsou zjevně bez závoslosti na zlomeninách. Někdy možná úleva cvičením jógy. Zjistil jsem, že vleže na břiše s podložkou pod pánevní oblastí, případně při tom, když ji zdvihnu za kyčelní kosti, cítí značnou úlevu, která však přetrvává dočasně. Zajímalo by mě, jestli by stálo za to udělat nějaká revmatologická vyšetření, vyšetření na kostní metabolismus a zda se canalis centralis apertus dá nějak řešit (resp. bolesti pocházející zjevně i odtud) či zda jediná možnost je cvičení a Ibalgin, který si striktně odmítá brát. Jaký je Váš názor? S přáním krásného dne Ondřej Bergmann

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučila bych návštěvu neurologa a revmatologa, canalis sacralis apertus se většinou operativně neřeší.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: