Kdyz doujdou přásky na štítnou žlázu

dobrý den, prosím o radu lečim se od mala na poruchu RH beru genotropin inekcne, hydrocortison, eutyrox a léky na ženské hormony, k doktorovi mam jit 20.11. a dnesk mi došel eutyrox mužu se zeptat jeslti vadí že ho nebudu brát nez budu mít recept..? a jeslti muzu přibrat kdyz budu jíst ? mam s toho strach a tak radši nejím nic prosím o radu jeslti to tech par dní vadí nebo né dekuji moc za odpoved hezky den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jelikož Váš dotaz čtu až dnes (na zodpovězení standardních dotazů je 10 dní), už pro Vás moje odpověď asi velkou hodnotu mít nebude. Nicméně, pokud se jedná o vynechání hormonů štítnice jen na pár dní, nic moc se toho nestane - samozřejmě, podle tíhy poruchy funkce můžete sama negativně pocítit zakolísání hormonálních hladin v krvi. Určitě důležitější je užívání např. Hydrocortisonu. Většinou ale našim pacientům doporučujeme, aby v případě, že jim léky docházejí ještě dříve, než se mají dostavit ke kontrole, zavolali a my jim recept vystavíme a odešleme poštou, nebo si ho příjdou vyzvednout. Mějte se moc hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: