Kefalhematom

Dobrý den, naše 2týdenní dcera má od porodu na hlave vlevo nahore kefalhematom cca 6 cm, pravdepodobne s frakturou kosti pod nim. Je to nebezpecne pro dalsi vyvoj? Zhoji se kost? Neni mozne aby bylo poskozen mozek? Proc se to neobjevilo v propousteci zprave z porodnice - je to tak bezne? Meli bychom se objednat na sono? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,kefalhematom je poměrně běžnou záležitostí, jedná se o krevní podlitinu způsobenou zhmožděním hlavičky v porodních cestách. přesto by se ve zprávě z porodnice zmínit měl. Kost se samozřejmě zhojí, u dětí se vše hojí velice snadno a rychle, další vývoj ani mozek by ohrožen být neměl.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Před sezónou očkování: 10 + 1 otázka o klíšťové encefalitidě
Vitální kapacita
Články: Vitální kapacita
Co je měření plicní vitální...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Měření plicní vitální kapacity
Články: Měření plicní vitální kapacity
Měření plicní vitální...
Vážíte si svých jater? Devět důvodů, proč byste měli
Hledá se zdravý muž – zn.: dárce spermií
Články: Hledá se zdravý muž – zn.: dárce spermií
U třetiny párů, které se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x