Keloidní jizva

  • Dotaz od: J. Dedajová
  • Publikováno: 3.10.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den,po klasické operaci žlučníku provedené před 2 roky mám velkou tzv. keloidní jizvu. Při nedávném pobytu v lázních jsem absolvovala 10x laser, ovšem žádné zlepšení nenastalo. Můžete mi poradit jaké existují další možnosti korekce jizvy a na jakého lékaře se případně obrátit.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Nejlepší by byla plasticko-chirurgická korekce, tzn. vyříznutí jizvy a opětovné šetrné sešití. Problém ale může nastat znovu, pokud vaše kůže bude znovu jevit tendenci ke keloidnímu hojení. Nezáleží totiž jen na způsobu operační techniky, ale i na vlastnostech kůže. Někdo se hojí pouze keloidními jizvami. Doufejme, že to není váš případ.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Články: Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Zapomeňte na dědičnost a...
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Parkinsonova choroba
Články: Parkinsonova choroba
Parkinsonova choroba je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mužský orgasmus
Články: Mužský orgasmus
Mužskému orgasmu předchází...
Chemoterapie poškozuje spánkový rytmus
Články: Chemoterapie poškozuje spánkový rytmus
Spánek představuje šanci...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: