Keloidní jizva po operaci páteře

Před 9 měsíci mi byla odstraněna část bederní meziobratlové ploténky. Prvního půlroku jsem rehabilitovala a byla bez obtíží. Poté postupně narůstaly bolesti a snižovala se hybnost. Momentálně nejsem schopná udržet se ve svislé poloze, nemohu si sednout. Jsem v PN,pouze ležím a snažím se polohovat tak abych vydržela bolest. Na MR byly zjištěny pouze srůsty nikoliv recidiva ploténky. Neurolog mi píše stále silnější dávky opiátů, které mi bohužel způsobují nevolnost a následné zvracení. Jizvu masíruji a používám silikonový krém. Laser prý nelze v této oblasti aplikovat. Nyní čekám na aplikaci kortikoidů do jizvy. Existuje ještě nějaká metoda, která by mi mohla pomoci? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otázkou je, zda-li takové bolesti a omezení pohybu jsou na vrub jizvy nebo kostním výrůstkům v oblasti páteřního kanálu. Rozhodně děláte správně, že jizvu masírujete a aplikujete silikonové masti, aplikace kortikoidů může překotné jizvení a růst jizvy jako takové zastavit, ale obávám se, že od obtíží Vám to příliš nepomůže. Laser si myslím, že není správnou cestou. V případě zájmu mi můžete zaslat fotografii jizvy na lukas.frajer@centrum.cz S pozdravem Lukáš Frajer

MUDr. Lukáš Frajer
MUDr. Lukáš Frajer

Specializace: Plastická chirurgie
Pracoviště: Klinika plastické estetické chirurgie Perfect Clinic

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: