Keloidní jizvy

Dobrý den, asi před pěti lety jsem byla na odebrání 3 znamének a zbyly mi po nich pouze světlejší křížky. Nyní jsem byla na dalším odběru znamének, ale protože jsem přestěhovaná, tak u jiného lékaře. U každého šití mi praskl minimálně jeden steh, ale to mi řekli že je v pořádku. Když to viděla prvně kožní, řekla, že bohužel neví co použil za šití, ale od té doby pak už jen slyším, že to není tím, že za ty jizvy vlastně nikdo nemůže. Odebrali mi jich 7 a přesně tolik se mi udělalo velkých keloidních jizev. Od toho, co se rány zacelily chodím pravidelně na laser a teď už několik týdnů také doprovázené nějakými injekcemi s takovým bílým mlékem co se píchá přímo do jizvy. Už je to pár měsíců, ale nějaké výrazné zlepšení nevidím. Některé jsou teď sice měkčí, ale jsou pořád hodně tmavé. Četla jsem, že takové výsledky po odebrání znamének jsou vrozenou vadou kůže. Je možné, aby se to při jednom odběru nestalo a po pár letech od jiného lékaře najednou ano? Můžete mi prosím poradit, jestli je ještě nějaká jiná možnost jak se toho zbavit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Velmi záleží na tom, ze kterého místa na těle se znaménko odebere a do jaké hloubky se zákrok musí udělat. Pokud se jedná o oblasti vrozeně rizikové (hlavně záda, dekolt) a hlubší excizi, pak se skutečně může vytvořit hypertrofická až keloidní jizva. Jiné metody léčby než uvádíte vpodstatě neexistují. To zarudnutí ještě jistě vybledne, chraňte jizvy před UV zářením.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Články: Užíváte antikoncepci? Nekuřte!
Neumíte si představit ranní...
Roztroušená skleróza
Články: Roztroušená skleróza
Roztroušená skleróza (RS...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Články: Radioterapie kůži velkou radost neudělá
Radioterapie neboli léčba...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: