Keňa

Dobrý den! Chtěla jsem se zeptat jestli je nějaké riziko setkat se s člověkem, který se vrátil z dovolené v Keňi(všechna potřebná očkování měl) pro dvouleté dítě a těhotnou ženu. Může se nějaká z nemocí projevit až po návratu a tím i nakazit jiného jedince? Moc děkuji za odpověd´

Odpověď odborníka:

Dobrý den, většinou při vycestování do rizikovějších oblastí je problém s parazitárními infekcemi, kterými se lidé nakazí přímo v krajině ,kde pobývali /z vody, jídla.../, přenos na druhého člověka po návratu při doržování základní hygieny je málo pravděpodobný. Parazitární nemoci se mohou proejvit i s dlouhým odstupem od pobytu. Ale ve Vašem případě bych byla klidná, pokud se člověk cítí po návratu zdráv a nemá projevy jako např, horčku, kašel,, kožní projevy ,tak bych se nebála.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Svalové záškuby Vážená paní doktorko, chtěl bych se zeptat, jestli svalové...
  • Vyhřezlá ploténka Chtěla bych se zeptat.Je mi 30 let a zjistili mi že mám...
  • Streptokokus pyogenes Již po páté tento rok mám v krku (v hrtanu) streptokoka...
  • Nerostou mi vousy Obracím se na Vás s radou. Je mi již 19 let a brzy mi bude...
  • Naražené rameno Prosím Vás o radu ohledně úrazu ramene. Předevčírem večer jsem...
  • Seroxat Ráda bych se zeptala na návykovost SEROXATU ? Jak je nebezpečný pro tělo...
 
Kam dál
Naposledy čtené: