Keratitis metaherpetica

Dobrý den, již delší dobu mám problémy s očima. Moje diagnóza je keratitis metaherpetica (dg.B005). Jsem léčen mastí zovirax, problém se mi vrátil nyní již potřetí vždy zhruba po 14 dnech po vyléčení. Nyní jsem dostal navíc vitamín A v masti (retinoli palmitas) a mám si po celý den zalepovat oko. Jaký byste doporučili další postup léčby (další vhodná vyšetření, léky), je to vůbec úplně vyléčitelné, je nemoc infekční (mohu nakazit další osoby ?) a jaké následky toto opakující se onemocnění může zanechat? Jsem vždy v pracovní neschopnosti. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud je zánět skutečně herpetického původu a často se opakuje, měl byste být přeléčen cekově acyklovirem (Zovirax, Herpesin...) v tabletách, lokální léčba je někdy nedostačující. V akutní fázi je sekret z oka infekční (5-7 dní), neléčený může vést k poškození rohovky.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: