Keratokonus

Dobry den, mam 39 rokov a bol mi diagnostikovany Keratonus 1. stadium na pravom oku. Chcem sa opytat, ci mozem nosit standardne makke kontaktne sosovky, ktore som nosila doteraz (Zakrivenie: 8.70, Priemer: 14.00), v ktorych lepsie vidim ako v okuliaroch.Vopred dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Váš ošetřující lékař neurčil jinak, je samozřejmě možné tyto kontaktní čočky nosit i nadále. Co je však nutné, to jsou pravidelné kontroly stavu rohovek k vyloučení nebo zjištění event. progrese onemocnění. Přeji hezký den.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: