Keto dieta

Dobrý den Chtěla bych se zeptat před 2 měsíci mi byl zjištěno málo cukru v krvi. V zhlédni k tomu, že mám menší nadváhu chtěla bych zkusit keto dietu, ale mám strach ze by se mě motala hlava s nedostatku cukru. mohla bych třeba ráno vzít třeba hroznový cukr?A jaký vliv by to mělo na efekt ketozy? Děkuji Leona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ketodiety se nehodí jako dlouhodobý režim. Pokud jste citlivější na kolísání hladiny krevního cukru je to o důvod navíc, proč ne. Jen trvalá úprava našich návyků, co se týče výběru vhodných potravin, rozložení stravy během dne, kombinace jídel, pravidelný spalovací pohyb, dostatečný odpočinek a rozumná míra stresu má komplexně smysl. Fruktóza/hroznový cukr vhodná není. Doporučuji vám se poradit s někým, kdo má nějaké zkušenosti s vhodnou životosprávou a není prodejcem krátkodobých zázraků. hm

MUDr. Hana Mojžíšová
MUDr. Hana Mojžíšová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: MUDr. Hana Mojžíšová, výživové poradenství v centru Prahy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: