Ketodiet

Dobrý den, zajímal by mě Váš názor na užívání diety KetoDiet, kdy se jedná pouze o pití bílkovinných nápojů, kter nahrazují jídlo. Více informací zde: http://www.ketodiet.cz/ . Zajímalo by mě, zda je to zdravé, a zda pak nastane jojoefekt, i když budu jíst podle toho, co píšou. Děkuji, V

Odpověď odborníka:

Vážení paní Veroniko, v moderní době je v rozvinutých zemích velmi populární doporučovat určitá dietní omezení. Vzhledem k absenci jakékoli odpovědnosti za případné vedlejší účinky doporučené diety se objevují nejrůznější schémata jídelníčků, slibujících prevenci nebo vyléčení rozličných potíží a nemocí. K základním složkám lidské potravy patří vedle bílkovin také tuky a cukry. Jejich dlouhodobá nebo trvalá náhrada výlučně bílkovinami může způsobit nežádoucí účinky, někdy i nezvratné. Doporučuji Vám neomezovat Vaše stravování na výhradně bílkovinnou potravu. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+31 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: