Ketonal a bolest hlavy

Dostala jsem nový lék na bolesti kolene Ketonal. Mám ho brát 3x1. Nyní 14hod. po první tobolce mně stále bolí hlava a pár hodin i pálí jazyk a na patře. Myslíte,že je to alergická reakce? Raději jsem si další lék nedala, protože začal víkend nevím s kým se poradit. Zda mám léky dále brát nebo ne. Jinak mám alergii na Dolminu, Myolastan, Surgam. Ale na ně jsem měla jiné reakce. Děkuji za brzkou odpověď.

Odpověď odborníka:

Popsané obtíže nepředstavují typické projevy alergie, nicméně přecitlivělost vyloučit nelze. Doporučuji raději Ketonal vysadit, pít dostatek tekutin (jak kvůli lepšímu vyloučení léku z těla, tak kvůli vyloučení dehydratace a z ní plynoucí bolesti hlavy a pálení sliznic) a zamyslet se,co ještě jiného, zejména potrava, mohlo bolesti hlavy a pálení způsobit. Pokud doma máte léky proti alergii, je vhodné je užít(dávkování dle doporučení lékaře, pokud máte léky na alergii předepsané, nebo dle příbalového letáku).

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: