Klacid 250 v těhotenství

Dobrý den! Jsem v 15.tt a lékař na ORL mi napsal na zánět dutin Klacid 250 po 12ti hodinách . Jsem alergická na Ampicilin a Duomox. Snažili jsme se to zpočátku zvládnout pomocí Tafenu a dětského Olynthu,ale to nevyšlo. Chtěla bych znát možné nežádoucí vlivy na plod. Horečky nemám,ale šílenou bolest dutiny a hlavy.Děkuji!

Odpověď odborníka:

Petro,
antibiotika Klacid patří mezi makrolidy, je možné ho užívat v graviditě a nemělo by způsobovat postižení plodu nad populační riziko.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: