Klacid 500 vs. loette

Dobrý den, chci se zeptat, zda antibiotika Klacid 500 nějakým způsobem ovlivňují antikoncepci Loette? S antibiotiky jsem u konce, 7 den, bohužel přítel to nestihl a skončilo to ve mně. Antikoncepci beru pravidelně již cca 8 let v kuse. Je nějaká možnost otěhotnění? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ačkoli výrobce přímo neuvádí sníženou účinnost hormonální antikoncepce při současném užívání Klacidu, všeobecně se u ATB doporučuje ještě další ochrana ( kondom, spermicid..)

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: