Klasický seminom

Dobrý den,měl bych na vás dvě otázky moc mi na tom záleží.Jsem po odebrání varlete histol.klasický seminom st.IIa. pT1 pN1M0 s-1,a nastoupil sem na chemo 4 cykly EP.28.8.2009 chemo ukončeno PET I CT negativ.Chtěl bych se vás zeptat pracuji jako řidič a v prosinci bych se chtěl vrátit do práce,cítím se dobře myslíte že bych mohl,nebo jestli to nejní příliš brzo.A ještě bych chtěl vědět jestli toto onemocnění se může vrátit a jestli je ta recidiva u tohoto onemocnění častá a jestli mohu žít normální život.Já už bych nechtěl aby se to vrátilo.Děkuji vám za odpověd a prominte že se takto ptám je mi teprve 25 a mám stoho strach vážím si vás.Nashledanou josef

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Josefe! Pokud se Vy sám cítíte dobře, návrat do práce je dobrý nápad. Seminom dobře reaguje na ozařování i chemoterapii, pětileté přežití je 90 a více %. Znamená to, že se sice občas nádor vrátí, ale v drtivé většině případů je po léčbě již všechno v pořádku.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: