Kliční kost, pevnost vykloubení

Dobrý den, před půl rokem jsem si vykloubil kliční kost pádem na kole. Byl jsem na operaci a kost se celkem dobře zahojila. Nyní mám obavy, že kost už nebude tak pevná a i menší náraz by jí mohl znovu vykloubit. Chtěl bych se zeptat, zda existue nějaká prevence (krom toho, že nebudu jezdit na kole:-), myslím tím například výživu a td.) a zda se vyplatí na kolo nosit ortézu. U mého lékaře mi bylo řečeno, že mi ortéza moc nepomůže. Předem děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Jedinou prevencí nových potíží je zabránit opakovanému úrazu. Ortéza není vhodná, spíše cvičení k posílení pletence ramenního. Jinak se domnívám, že pokud průběh po operaci je zvyklý, neměl byste mít žádné větší starosti, neměl byste na tento proběhlý úraz trvale myslet.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: