Klidová bolest kyčlí

Dobrý den pane doktore, minulý týden jsem vám psala dotaz pod výše uvedeným titulkem. Navštívila jsem PL, výsledky boreliozy byly negativní, popsala jsem mu přesně problémy. Zatím mě nikam na podrobnější vyšetření neodeslal. Prohmatal mi kyčelní klouby a při přitlačení na hýžďový sval zjistil, že mám velké úškuby právě v tomto svalu a navíc problém s chrupavkou na koleni levé nohy. Nasadil mi GS Condro forte a Magnosolv. Pokud problémy neustoupí, odešle mě na neurologii. Je pravda, že po promasírování hýžďového svalu se bolest lokalizovala pouze do tohoto místa a není tak ubíjející. Chci se zeptat, jestli je možno jezdit na kole, nebo musím odpočívat. Byla mi doporučena jóga. děkuji za odpověď. Šárka

Odpověď odborníka:

Jízda na kole je podle mne a podle toho, co jste popsala velmi vhodná. Povede k posílení stehenního svalstva a pletence pánevního s odlehčením kýčelního kloubu. Jinak je jistě vhodná i pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bolest levé kyčle | Od: Jana | 27.2.2014 08:09
Dobrý den,

již delší dobu cca 6 měsiců mám bolesti levé
kyčle, bolí pouze při sezení či spánku. Pracuji v
kanceláři, takže sedím celý den a v noci mě bolest
budí ze spaní. Bolest vystřeluje až do kolene.
Myslíte že je to zánět?

Děkuji za odpověď
reagovat
re:Bolest levé kyčle | Od: Administrátor | 27.2.2014 11:23
Dobrý den Jano,
poprosím Vás, aby jste svůj dotaz zkopírovala a vložila jej do poradny na těchto stránkách: www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik.
Zde se Vám bude náš lékař věnovat a na dotaz Vám zodpoví.
Děkujeme
Administrátor
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: