Klidová fáze klíšťové encef. - použití gamaglobulinu

Dobrý den, právě moje dcera (8 let) prodělala hospitalizaci na infekčním odd. pro podezření z klíšťové encefalitidy poté, co 23.7.2009 měla dvě klíšťata na táboře v oblasti Moravskoslezská Harta (okr.Opava), kde jsou klíšťata nakažená. Není očkována. Závěr zněl, že se zřejmě jednalo o tzv. první fázi kl. enc. Nyní je fáze tzv. klidová a očekáváme, zda přijde druhá fáze. Chci se zeptat, zda by nebylo vhodné jí podat na zvýšení imunity gamaglobulin. Zatím jí podávám 3x denně 3 wobenzyny a vitamíny. Nyní je bez teplot a jakýchkoliv projevů nemoci. Zjištěna jí byla v rámci testů borelioza st. data, na kterou bere antibiotika Duomox 500 3x denně. Testy na K1 a K2 mají být 10.8.2009. Děkuji za odpověď. Můžu popř. ještě něco jiného udělat, aby byl průběh nemoci lepší?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podávání gamaglobulinu bych zatím nedoporučoval. Pokud Vaše dcerka bere i antibiotika a je v tzv. klidové fázi, je lepší posilovat imunitu pouze vitamíny a pohybem na čerstvém vzduchu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: